אלעד שכטר – סיכום אישי 2018

משך זמן קריאה: 6 דקות

אני מתכבדת לארח בבלוג שלי את אלעד שכטר. למי שבמקרה עוד לא מכיר: אלעד שכטר, מומחה CSS בדגש על ארכיטקטורה לאתרים גדולים. כותב ומרצה בתחום, ונכון להיום עובד בחברת investing.com כמוביל טכנולוגי.
אלעד הקים  את קבוצת CSS MASTERS ISRAEL  ביוני 2013, ומאז עד היום הוא הפך להיות אחד ממובילי תחום ה-CSS בארץ.


שנת 2018 הייתה שנה עמוסה בחוויות גם במושגים שלי. במרץ 2018 עברתי לעבוד בחברת Investing.com אחרי 6 שנים בחברת וואלה, שם הייתי אחראי על בניית כל ה-CSS בכל אתרי וואלה השונים. וואלה היתה בית שני שלי תקופה מאוד ארוכה, בה צמחתי והתפתחתי למי שאני היום.

(מי שרוצה לדלג ישירות להרצאות ולפוסטים, מוזמן לגלול למטה 🙂 )

 

כחלק מתחום האחריות שלי בקידום תחום ה-CSS ו-HTML בחברת Investing.com, התחלתי להעביר הרצאות פנימיות בתוך החברה. נושא ההרצאה הראשונה היה CSS Grid. בעקבות ההבנה העמוקה שלי ב-CSS Grid וגם בזכות ההרצאה, יצאתי עם פרסום של סדרת פוסטים בנושא. הפוסט הראשון שכתבתי – CSS Grid Ninja, עסק בריכוז הדברים המיוחדים שאנשים פחות מכירים בגריד. הפוסט מאוד הצליח וגרם לי להמשיך לכתוב עוד פוסטים על CSS Grid, עוד שלושה ליתר דיוק 🙂

אחרי הרבה שנים שאני מעביר הרצאות פנימיות בתחום ה-CSS בתוך החברות שבהם אני עובד, התחזקה בי ההבנה כמה אני אוהב להרצות וללמד. החלטתי שאני רוצה הרבה יותר מזה, הרגשתי שיש לי את היכולת לקדם דברים ב-CSS, בעיקר נושאים ומאפיינים שמפתחים חוששים להשתמש בהם, והמקום שלי הוא למוסס את החשש ולגרום להם להתחיל להשתמש במאפיינים חדשים. ערך נוסף שיש להרצאות הוא האפשרות ליצור קשר עם הקהילה שהקמתי, קשר שעד עכשיו התקיים רק במרחב הוירטואלי של פייסבוק.

היכולות לארגן מיטאפ תמיד עמדה על הפרק, אבל הסבלנות לזה היא לא הצד החזק שלי. מה עושים? למזלי, יש לי קבוצה גדולה בפייסבוק עם הרבה חברים. החלטתי להרים את הכפפה ולשאול מי רוצה שאני אעביר במיטאפ שלו הרצאה על CSS Grid. ההיענות הייתה מיידית, וזכיתי להכיר את שני מארגני המיטאפ נהדרים – ינאי אדרי (Negev Web Developers) וטל קורן (TechAssembly).

לאחר שיחה קצרה החלטנו לקדם שני מיטאפים נפרדים: האחד ב-WIX באר שבע והשני במיקרוסופט חיפה. הייתי כל כך להוט לצאת לדרך עם ההרצאה, שהייתי לוקח באותו זמן גם הרצאה באילת 😉

התאריך למיטאפ הראשון, ב-Wix באר שבע נקבע, ולא שמנו לב שהתאריך נפל על היום הראשון של המונדיאל. החלטנו לקיים אותו בכל זאת, ועד הרגע האחרון חששתי שהמיטאפ הולך להיות "הקיץ של אביה". חששתי שלא יגיעו בכלל אנשים. התכוננתי למיטאפ הזה ביסודיות רבה, והייתי אמור להעביר לא הרצאה אחת אלא שתיים! לאט לאט התחילו להגיע אנשים ואבן נגולה מעל ליבי.

ההרצאה הראשונה שהייתה על CSS Grid, הייתה בעצם ההרצאה הראשונה שהעברתי בחיי מחוץ למקום העבודה. לא אכחיש, הייתה התרגשות קלה וקצת חשש בדקות הראשונות וחדי העין בוודאי הבחינו בזאת, אבל מהר מאוד החשש נמוג, וההרצאה התחילה להלהיב וזרמה להפליא. לא הייתי צריך שיגידו לי שהלך טוב, תור של אנשים שעמדו וחיכו כדי לשאול ולהתעניין העיד על טיב ההרצאה.

ההרצאה השנייה באותו המיטאפ הייתה  בנושא Responsive Design Best Practices  אמנם תחום יותר ותיק, אבל היא מייצגת ומבהירה את תפיסת העולם שלי בתכנון ועבודה של 'ריספונסיב דיזיין'. חשוב לציין שאת רעיון ההרצאה בניתי על פי תפיסת העולם שהתפתחה אצלי כשעבדתי בוואלה, כאשר בניתי את אתר החדשות – האתר הראשון בארץ שהיה ריספונסיב מלא.
ההרצאה הייתה הצלחה עצומה, והיא גרמה לי לחדש פוסט שלי בנושא The New Responsive Design Evolution.

בסיום המיטאפ, יצאתי ב"high" מטורף, ותחושת סיפוק שאי אפשר לתאר במילים. היה ברור לי שאמשיך להעביר הרצאות בתחום. אחרי המיטאפ הראשון הגיע השני בארגונו של טל קורן במיקרוסופט חיפה, שגם הוא היה מוצלח מאוד, ובעקבותיו באו עוד מיטאפים נוספים. בסה"כ 6 מיטאפים בפחות מחצי שנה!

את הפוסט זה בחרתי לפרסם בבלוג של רחלי. למי שלא יודע אני ורחלי עובדים ביחד (ממש במקרה התחלנו כמעט ביחד, בהפרש של יומיים). את רחלי הכרתי מהקבוצה שלי, גם היא מאוד אוהבת את תחום ה-CSS.
בנוסף, לרחלי יש חלק נכבד בשיפור המצגות וההרצאות שלי, והיא נאלצת לסבול אותי לפני כל מיטאפ ללא מעט טסטים. הביקורות שלה כל כך טובות, שאני לא בטוח שבלעדיה ההרצאות שלי היו כל כך מצליחות. רחלי – דעי לך שאני מלא הערכה אלייך ושמח מאוד לעבוד איתך!

טוב אז הנה התכלס – כל ההרצאות והפוסטים מהשנה החולפת:

הרצאות מהשנה האחרונה

Responsive Design Best Practices (ב-Wix  באר-שבע)

ההרצאה הזאת היא מבחינתי הרצאת השנה. ההרצאה היא הרבה מעבר לריספונסיב דיזיין. היא מתעסקת בהרבה שאלות של תכנון ריספונסיב דיזיין בצורה נכונה. עונה על שאלות כמו איזו שיטה הכי נכונה? איפה למקום את הקוד של נקודות השבירה בקבצי הסטיילים שלנו? ועוד. גם אם אתם חושבים שאתם מכירים את הנושא טוב, אני ממליץ לכם בחום לצפות בהרצאה הזאת!

 

World of CSS Grid – (ב-Wix באר-שבע)

הרצאה שהכנתי לפני יותר משנה, אבל עדיין רלוונטית ביותר. הבנתי שמפתחים מפחדים להשתמש בCSS GRID, מהסיבות הלא נכונות. המטרה בהרצאה הייתה להנגיש את הנושא לקהל הרחב בארץ.

להרצאה זו יש עוד הרבה גרסאות, הנה הטובות ביניהם:

 

World of Flexbox

אחת ההרצאות הוותיקות שלי, נכתבה במקור ב 2012 ועברה שיפוץ והתאמה בשנה האחרונה. המצגת מכילה את כל המאפיינים של Flex ויכולה לחדש גם למשתמשי Flex מיומנים.

 

פוסטים מהשנה האחרונה

כתבתי המון השנה, ובעיקר פוסטים מורכבים, להלן ההתגלגלות של הפוסטים:

חידוש  לפוסט המקורי שנכתב בשנת 2013 מתוך הבנה שעדיין יש לזה מקום גם בימים אלו. פוסט שנכתב בהמשך להרצאה על ריספונסיב דיזיין:

בעקבות ההרצאה על CSS Grid, כתבתי לא פחות מ-4 פוסטים בנושא – מהבסיס ועד לשיטות עבודה, דרך הדברים הכי מתקדמים ולסיום גם פוסט על איך לתמוך ב-CSS GRID באינטרנט אקספלורר:

פוסט נוסף שמאוד קשור לארצנו הקטנה, הוא איך לממש תמיכה ב RTL בשימוש בSASS

הפוסט האחרון שכתבתי ממש לאחרונה ופורסם  לפני שבועיים, מתעסק בטכנולוגיה חדשה שנכנסת ל-CSS ועשויה להחליף הרבה מהדברים והדרכים שאנחנו כותבים היום CSS, כמו למשל ה-Box Model, ה-Positions ועוד. השינוי הוא בשיטות חדשות של 'זרימת אתר', כמו למשל טקסט שנכתב מלמעלה למטה, אתרים בעלי גלילה אופקית (הוריזונטאלית) במקום אנכית (ורטיקלית), אופן קריאה וזרימת אתר הנפוצה ביפן ועוד דוגמאות שונות. כל זה יהיה אפשרי בעתיד הלא רחוק  בעזרת מינימום שינויים בקוד. הפוסט הצליח ברמה בינלאומית, ופורסם ע"י אתרים מוכרים כמו CSS Tricks, CSS Weekly ועוד קיבוץ של המון ציוצים ע"י אנשים מאוד מוכרים בתעשייה הבינ"ל, בהחלט דרך טובה לסיום שנת 2018!

אז זהו הסיכום שלי לשנת 2018

אם אתם מעוניינים לתקשר איתי הדרך הכי טובה היא דרך קבוצת הפייסבוק שלי CSS Masters Israel , מקום להתייעץ ולהתעדכן בדברים חדשים בתחום.

לינקים נוספים שלי:

שוב תודה לרחלי על אירוח פוסט סיכום השנה שלי, ותודה גם להמון אנשים נפלאים על שיתופי הפעולה: ינאי אדרי, טל קורן, דניאל שטרנליכט ועוד רבים אחרים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.